Miksi lipputulostin ei tulosta lippuja?

Tarkista seuraavat asiat:

1. Tulostimen tila. Onko tulostin päällä? Tulostimen etureunassa on virtakytkin. Tarkista myös, että lippurulla on asetettu oikein.
  2. Palaako tulostimen etureunassa ainoastaan vihreä valo. Vihreä valo kertoo, että tulostin on toimintakunnossa. Vihreän valon lisäksi palava oranssi valo viestii siitä, että tulostin ei ole internet-yhteydessä tai lippurulla on asetettu huonosti.
  3. Internet-yhteyden voi tarkistaa maksupäätteestä. Maksupäätteen yläreunassa on ECR-logo sekä kolmesta neliöstä muodostuva ikoni. Tarkista, että molemmat palavat vihreänä.
  4. Ota virrat pois kaikista laitteista, jos molemmat valot maksupäätteessä eivät palaneet tai tulostimen etureunassa oli vihreän lisäksi esimerkiksi oranssi valo.
  5. Tarkista, että kaikki johdot ovat kiinni. Kiinnitä huomioita etenkin verkkojohtoihin. Asettele tarvittaessa tulostimen lippurulla uudelleen.

Tämän jälkeen virrat voi laittaa takaisin päälle. Huolehdi, että valitset oikeat laitteet myyntipisteen valinnan yhteydessä.