Miten määrittelen tuotteen arvonlisäverokannan?

Jokaisella Eventiossa myydyllä tuotteella on määritelty arvonlisäveroprosentti, eli verokanta. ALV määritellään hintamäärityksen yhteydessä:

Mikä verokanta minun täytyy asettaa?

Jos yrityksesi tai yhdistyksesi ei ole laisinkaan arvonlisäverovelvollinen, käytettävä verokanta on aina 0%. Kun olemme perustaneet tilisi Eventioon, verokantavalikko jää tällöin kokonaan piiloon eikä sinun tarvitse määritellä verokantaa.

Muussa tapauksessa käytettävä verokanta riippuu myymäsi tuotteen tai tapahtuman tyypistä. Olet itse tapahtumajärjestäjänä vastuussa siitä, että verokanta vastaa verottajan linjauksia. Löydät verohallinnon ohjeen arvonlisäveroprosenteista vero.fi -sivustolta: https://www.vero.fi/yritykset-ja-yhteisot/verot-ja-maksut/arvonlisaverotus/arvonlisaveroprosentit/

Pääsääntönä on, että...

  • tapahtumaliput ovat 10% verokannalla
  • fanituotteet ovat 24% verokannalla
  • väliaikatarjoilut ovat 14% verokannalla

Kuka maksaa arvonlisäveron?

Olet tapahtumajärjestäjänä vastuussa arvonlisäverojen maksamisesta oman kirjanpitosi kautta. Raportoinnissa auttaa Eventiosta löytyvä Kirjanpitoraportti, josta voit koostaa Evention kautta kulkeneen myynnin tietyltä ajanjaksolta ja siirtää sen kirjanpitoosi. Eventio ei siis huolehdi arvonlisäverojen maksamisesta puolestasi.

Minulla oli erehdyksessä väärä arvonlisäverokanta, miten toimin?

Korjaa ensin tuotteelle oikea arvonlisäveroprosentti. Näin jatkossa tuote myydään oikealla verokannalla.

Aiempia myyntejä ei voi Eventiossa muuttaa oikeaan verokantaan. Oikaise väärällä arvonlisäprosentilla kirjatut myynnit omassa kirjanpidossasi. Saat lisätietoja kirjanpitäjältäsi.

Oliko tästä artikkelista hyötyä? Kiitos vastauksestasi Arviointi epäonnistui

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä