Ilmoittautumislomakkeen luominen

"Tapahtumat" -välilehdeltä luodaan ensin uusi tapahtuma klikkaamalla "Luo uusi tapahtuma"

Täytä tapahtuman tiedot:

• Tapahtuman nimi
  • Aloitus- ja päättymispäivämäärä
  • Kokonaispaikkamäärä eli kiintiö. Jätä kenttä tyhjäksi, jos et halua rajoittaa tapahtuman kokonaispaikkamäärää.
  • Lipputyypit ja hinta

Seuraavaksi tapahtuman "Perustiedot" -välilehteä kelataan alaspäin kohtaan "Toiminnallisuudet", josta valitaan "Ilmoittautumiset"

Valitse "Ilmoittautumiset" ja tallenna tapahtuma sen jälkeen sivun alareunasta.

Seuraavaksi siirrytään "Osallistujatiedot" -välilehdelle määrittelemään ilmoittautumislomakkeella kysyttäviä tietoja. Ensin valitaan "yleiskentät" kuvan ohjeen mukaisesti.

Lisäkenttien lisääminen

Ilmoittautumistapahtumassa osallistujalta tarvitaan usein lisätietoja ylläolevien yleiskenttien lisäksi. Näiden kenttien luominen onnistuu samalta "Osallistujatiedot" -välilehdeltä kohdasta "Omat kentät". Aloitetaan lisäämällä "kenttäryhmä", johon lisäkentät tehdään. Anna kenttäryhmälle nimi ja tallenna. Päivitä sivu.

Tekstikentän lisääminen

Klikkaa "Lisää sisältöä" juuri luodun kenttäryhmän kohdalta. Täytä kentän tiedot:

• Kentän tyyppi
  • Kentän nimi ja kentän label (laita molempiin sama teksti)
  • Ohjeteksti
    • Ohjetekstin voi lisätä asiakkaalle näkyviin verkkokauppaan. Jos erillistä ohjeistusta ei tarvita, jätä kenttä tyhjäksi.
  • Määrittele, että onko kenttä pakollinen täyttää vai ei

Pudotusvalikon lisääminen

Tee pudotusvalikko taas klikkaamalla "Lisää sisältöä" ja valitse kentän tyypiksi pudotusvalikko. Täytä kentän tiedot samalla tavalla kuin edellisessä kohdassa.

Lisää pudotusvalikkoon vaihtoehtoja klikkaamalla sinistä "Muokkaa" -painiketta. Klikkaa "Lisää uusi vaihtoehto", kun haluat lisätä lisää vaihtoehtoja pudotusvalikkoon. Klikkaa "Tallenna vaihtoehdot", kun olet lisännyt pudotusvalikon kaikki vaihtoehdot.

Kyllä / Ei valintaruudun lisääminen

Ilmoittautumislomakeelle voidaan luoda "Kyllä / Ei" -valinta, joka on raksitettava ruutu. Tätä voi käyttää esim. markkinointilupien keräämiseen.
Klikataan taas "Lisää sisältöä" ja valitaan kentän tyypiksi "Kyllä/Ei -valinta" ja täytetään kentän tiedot.

Lopuksi tallennetaan ryhmän asetukset klikkaamalla "Tallenna ryhmän asetukset". Tallenna tapahtumatiedot vielä alareunasta.
Tässä ohjeessa luodut kentät näkyvät verkkokaupassa näin: