Miten voin kirjata meille suoraan maksetun maksun Eventioon?

Ajoittain tapahtumavieras saattaa suorittaa maksun suoraan tapahtumajärjestäjälle esimerkiksi kulttuuri- ja liikuntamaksutavoilla. Tällöin maksukirjaus ei tapahdu automaattisesti. Voit kirjata maksun kuitenkin ns. "Muuna maksuna", jolloin maksusuoritus näkyy kirjanpitoraporteilla asianmukaisesti.

"Muu maksu" -kirjauksen teko

• Avaa asianomainen tilaus tilaushaun kautta
  • Klikkaa tilaukselta "Maksut & kuitit" -välilehti avoimeksi
  • Klikkaa "Muu maksutapa" -painiketta
  • Kirjoita avautuvan taulukon ensimmäiselle riville haluamasi selite maksusta, esim. "Smartum-setelimaksu", sekä summa. Maksutapa-valikossa voi olla valittuna "(Muu maksutapa)". Jos tilillesi on luotu valmiita omia maksutapoja, voit valita sen suoraan valikosta.
  • Kirjaa lopuksi maksu "Kirjaa muu maksu" -painikkeesta

Miten "muut maksut" näkyvät raportoinnissa?

Kirjanpitoraportilla "Muut maksut" näkyvät eriteltynä annetun maksutapatiedon ja lisätiedon mukaan. Kiinnitä tällöin huomiota kuitenkin kirjoitusasuun, sillä esimerkiksi lisätieto "Lahjakortti" ja "lahjakortti" eritellään raportilla kahtena erillisenä maksutapana.

Voinko käyttää toimintoa käteismaksujen kirjaamiseen?

Kyllä voit. Käytä tällöin yhtenäistä maksutapamerkintää. Toisaalta voit myös käyttää Evention Lippukassa-toiminnallisuutta, joka on veloituksetta käytössä kaikilla tileillä. Tällöin käteismaksut kirjautuvat yksinkertaisemmin ja voit käyttää myös Evention maksupäätteitä, jolloin korttimaksut kirjautuvat automaattisesti.

Voinko käyttää toimintoa lahjakorttimaksujen kirjaamiseen?

Kyllä voit ja tähän "muu maksu" on hyvä väline. Kirjoita tällöin maksutavaksi esimerkiksi "Lahjakortti".

Miksi käyttäisin "muita maksuja" sen sijaan, että kirjaisin myynnin Eventioon 0€ hintaisena?

Suosittelemme, että kirjaukset tehdään aina asiakkaan kannalta todellisella hinnalla, sillä hinta näkyy asiakkaan lipuissa, vahvistuksissa ja kuiteissa. Myös kirjanpitoraportoinnissa maksut näkyvät näin oikein. Järjestelmä näyttää näin tapahtuman ja tilauksen todellisen tilanteen, ja myös tapahtumatoimistosi yhteinen tiimityöskentely parantuu. Muu maksu -maksukirjaukset eivät vaikuta Evention tilityksiin tai veloituksiin.