Voinko maksaa virtuaalitapahtuman striimilipun kulttuuri- tai liikuntaedulla?

Lyhyesti – kyllä voit!

Kulttuuri- ja liikuntaedut ovat työnantajan työntekijälleen antama verovapaa etu, joten verottaja määrittelee minkälaisiin tapahtumiin etua voi käyttää verovapaasti. Heinäkuussa 2021 voimaan tulleen ohjeistuksen mukaan verovapauden piiriin kuuluu nyt myös etäyhteyden avulla tapahtuva osallistuminen kulttuuritoimintaan.

Tapahtuman on oltava reaaliaikainen...

Uuden säännöksen mukaan verovapauden piiriin kuuluu etäyhteyden avulla tapahtuva reaaliaikainen osallistuminen tapahtumaan. Säännöksen piiriin kuuluvat siten esimerkiksi reaaliaikaisesti verkossa lähetettävät konsertit, teatteri- ja oopperaesitykset sekä muut vastaavat eri taiteenaloihin liittyvät virtuaalisesti järjestetyt tapahtumat ja tilaisuudet. Reaaliaikaisena urheilutapahtumana pidetään hallituksen esityksen perusteluiden mukaan esimerkiksi yksittäisen livestriimatun ottelun tai esimerkiksi jonkin lajin maailmanmestaruuskilpailujen reaaliaikaisen katseluoikeuden hankkimista.

Kulttuurietua voi käyttää myös esimerkiksi kausi- ja sarjalippujen hankintaan. Kulttuuriedulla voi siten vastaavalla tavalla hankkia katseluoikeuden kerralla useampaan virtuaaliseen tapahtumaan (sarjaliput) tai esimerkiksi tietyn joukkueen tai orkesterin koko kauteen (kausikortti).

... mutta tietyissä tapauksissa myös tallenne käy

Reaaliaikaisena tilaisuutena pidetään kuitenkin myös sellaisia tiettyyn ajankohtaan sidottuja tilaisuuksia ja tapahtumia, joissa esitetään esimerkiksi tiettyjä elokuvia, tallenteina esitettäviä teatteriesityksiä, konsertteja tai muita vastaavia esityksiä etukäteen määriteltynä ajankohtana. Kulttuurietua voi siten käyttää livestriimattujen tapahtumien lisäksi myös tallennettujen esitysten katsomiseen, kunhan kyse on tiettyyn ajankohtaan sidotusta tapahtumasta.

Tämän verottajan uuden tulkinnan ansiosta virtuaalitapahtumien lippuja voi maksaa kulttuurieduilla, kuten Smartumin, Edenredin, Eazybreakin tai ePassin maksutavoilla.

Lisätietoa löydät verottajan ohjeesta Henkilökuntaedut verotuksessa


Oliko tästä artikkelista hyötyä? Kiitos vastauksestasi Arviointi epäonnistui

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä