Kulttuuri- ja liikuntaetujen käyttö maksutapana (Smartum, Edenred, Eazybreak, ePassi, Tyky)

Eventio tukee Smartumin ja ePassin verkkomaksumahdollisuutta sekä sovittaessa huolehtii Smartum-setelien, Edenredin Virike-setelien sekä Tyky-setelien käsittelystä.

Tapahtumasi voi vastaanottaa maksuja näillä maksutavoilla, jos tapahtumasi luonne mahdollistaa näiden käytön. Kulttuuri- ja liikuntaetujen käyttöä säätelee Verohallinnon ohjeistus Henkilökuntaeduista verotuksessa

Käyttöönotto

Ota yhteyttä Evention asiakaspalveluun, jolloin sovimme yhdessä tapahtumaasi sopivimman palvelukäytännön.

Setelimaksut verkkokaupassa

Setelimaksuja ei voida ottaa vastaan verkkokaupassa.

Saldomaksut verkkokaupassa

 • Smartum-verkkomaksu
 • ePassi-verkkomaksu

Asiakas tekee oston/ilmoittautumisen verkkokaupassasi, valitsee tavalliseen tapaan verkkomaksun ja valitsee "perinteisten" pankkipainikkeiden sijaan Smartumin tai ePassin maksupainikkeen. Asiakas tekee maksun normaalin verkkomaksun tavoin. Maksu kirjautuu heti.

Kulttuuri- ja liikuntaedut Lippukassalla

Setelimaksut

 • Smartum kulttuuri- ja liikuntasetelit
 • Edenred Virike -setelit
 • Tyky ja Tyky+ -setelit

Myyjä kirjaa setelit kassan Muu maksutapa -painikkeen kautta. Toimitat setelit tapahtuman jälkeen kootusti Eventiolle postitse tai erikseen sovittavalla tavalla.

Saldomaksut

 • ePassi-saldomaksu
 • SmartumPay-saldomaksu

Myyjä valitsee Muu maksutapa -painikkeen takaa käytettävän palvelun. ePassi-maksuissa myyjä pyytää asiakkaalta puhelinnumeron, tarkistaa henkilöllisyyden ja tekee veloituksen asiakkaan ePassi-saldolta kassalla. SmartumPay-maksuissa asiakas tekee maksun ensin omassa mobiilisovelluksessaan, jonka jälkeen myyjä skannaa asiakkaan puhelimen ruudulta QR-koodin maksun vahvistamiseksi. Kun veloitus on tehty, maksu kirjautuu normaalisti.

Korttimaksut

 • Edenred-kortti

Edenred-kortilla tehdyt maksut käsitellään normaalin korttimaksun tavoin maksupäätteen kautta.

Rajoitukset ja väärinkäytökset

Kulttuuri- ja liikuntaetujen käyttöä säätelee Verohallinnon ohjeistus Henkilökuntaeduista verotuksessa. Tämän vuoksi kulttuuri- ja liikuntaetuja maksutapana voi käyttää vain rajatuissa tapauksissa.

Tärkeimmät rajoitukset kulttuuri- ja liikuntaetujen käytössä ovat seuraavat:

 • Etuja ei voi käyttää muiden kuin edunhaltijan omien, henkilökohtaisten palveluiden maksuun. Asiakas ei voi maksaa kulttuuri- ja liikuntaedulla esimerkiksi puolisonsa, lastensa tai ystäviensä tapahtumalippuja.
 • Etuja ei voi käyttää useamman kuin yhden lipun/osallistumismaksun suorittamiseen per tilaisuus
 • Etuja ei voi käyttää tavaratuotteiden tai oheispalveluiden hankintaan, kuten kahviopalveluihin, fanituotteisiin tai pysäköintiin.
 • Etuja ei voi käyttää striimitapahtumien osallistumisen maksamiseen.

Palveluntarjoajien ehtojen mukaan virheellisesti tehtyjä maksusuorituksia ei palauteta takaisin asiakkaalle, vaan asiakas voi menettää saldonsa tai setelit.

Miten voin rajata tietyt tapahtumat tai tuotteet kulttuuri- ja liikuntaetujen ulkopuolelle?

Oletuksena Eventio sallii tapahtumalipputuotteiden ja ilmoittautumismaksujen maksamisen kulttuuri- ja liikuntaeduilla. Tavaratuotteet ovat oletuksena kielletty.
Voit poiketa näistä rajoituksista valitsemalla tuotteen Ostorajoitus-välilehdeltä poikkeavan käsittelyn. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi myydessäsi virtuaalitapahtumia tai yritystapahtumia (ei saa ostaa kulttuurieduilla), tai jos myyt tavaratuotteena esimerkiksi henkilökohtaista kausikorttia (voi ostaa kulttuuriedulla).

Kustannus maksutapojen käytöstä

Eventio perii maksutapojen käytöstä tapahtumajärjestäjältä palvelusopimuksen ja yleisen hinnaston mukaiset maksut toteutuneiden maksutapahtumien mukaisesti. Huomaathan, että kulttuuri- ja liikuntaetujen palveluntarjoajat kieltävät omissa sopimusehdoissaan erillisen lisämaksun perimisen edunsaajalta (asiakkaalta).

Oliko tästä artikkelista hyötyä? Kiitos vastauksestasi Arviointi epäonnistui

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä