Miten voin erotella kustannuspaikat tilitysraporttiin?

Jos järjestät useita tapahtumia, saattaa olla hyödyllistä että eri tapahtumat eritellään kirjanpito- ja tilitysraporteissa suoraan omille kustannuspaikoilleen tai kirjanpitotileille. Urheilutapahtumissa saattaa olla tarpeen eritellä runkosarjan ja pudotuspelien lipputulot erikseen tai teattereissa eri tuotantojen lipputulot erikseen.

Evention tilitys- ja kirjanpitoraporteissa eritellään aina jokaisen tapahtuman jokainen tuote (lipputyyppi). Oletuksena nämä ryhmitellään myös eri arvonlisäverokantojen mukaan. Voit tämän lisäksi määritellä tapahtumille ja tuotteille ns. raportointiryhmän, jolloin raportoinnissa eritellään ja yhdistetään samassa raportointiryhmässä olevat tuotteet yhteen.

Raportointiryhmä voi olla mikä tahansa teksti- ja numerosarja. Voit merkitä raportointiryhmäksi esimerkiksi kustannuspaikan, kirjanpitotilin tai minkä tahansa muun tunnuksen.

Voit syöttää raportointiryhmän tapahtumalle seuraavasti:

  • Siirry Tapahtumat-välilehdelle ja avaa muokattava tapahtuma
  • Avaa vasemmalta Tilitysasetukset -välilehti
  • Syötä haluamasi raportointiryhmä (esimerkiksi kustannuspaikan numero)
  • Tallenna tapahtumatiedot

Toista tämä tarpeen mukaan muille tapahtumille. Raportointiryhmä kopioituu, kun kopioit tapahtuman uudeksi.

Voit syöttää raportointiryhmän myös tuotteille. Näin voit eritellä esimerkiksi ravintolatoiminnan myynnin tilitys- ja kirjanpitoraportteihin.

Vinkki: Voit vaihtaa raportintiryhmää myös myöhemmin. Kun avaat vanhan tilitys- tai kirjanpitoraportin, myös vanhat tilitykset ja myynnit näkyvät muokatuilla raportointiryhmillä.

Oliko tästä artikkelista hyötyä? Kiitos vastauksestasi Arviointi epäonnistui

Tarvitsetko apua? Ota yhteyttä Ota yhteyttä